Златните момичета казват сбогом: 7 години и 81 медала събрани в биографичен и емоционален бенефис пред 12 000

Цели 7 златни години ансамбълът ни по художествена гимнастика радваше до краен предел българската публика. Грациите ни показаха, че малка България може да стои на върха дълги години и да печели медали от всяко едно състезание.

Днес в 19,30 часа в “Арена Армеец” националният ни ансамбъл по художествена гимнастика ще изиграе едно последно съчетание пред българската публика. След 7 години и 81 медала грациите ни ще изразят своята история в едно безпрецедентно шоу. 12 000 зрители ще се насладят на епичния биографичен момент. Сред публиката ще бъде и световната шампионка с ансамбъла Цветелина Стоянова. Цвети претърпя инцидент преди време, след като падна от 6-я етаж на блок в "Надежа", но успя да се спаси и сега ще отиде да види своята следа, която остави в родната художествена гимнастика.

Радост, смях, хубави моменти, не само това обаче е животът на грациите ни. В тяхната 7-годишна кариера има доста сълзи, тъга, мъка и тежки ситуации. Всичко това публиката в "Арена Армеец" ще изпита и усети безрезервно.

"Ще е различно. И костюмите ще са различни. Момичетата няма да са само както сте свикнали да ги гледате заедно, всяка ще бъде представена отделно, ще играе отделно. За час и 15 минути ще преминете през всички емоции за 7 години. Спектакълът е много задължаващ, залата ни никога не се е пълнила с 12 000 зрители", заяви треньорката Ина Ананиева.

Всички грации обещават невиждано шоу за България. Очаква се обаче това да бъде и едно от най-емоционалните събития в цялата история на родния спорт. Преди време момичетата разкриха, че още не са показали бронзовия медала от Игрите в Рио на Цвети. Вероятно е те да й го подарят и да й го посветят.