Грацията Цвети Стоянова: Лъжа е, че харча пари за лечение по почивки в Дубай! Походката ми се подобри след 1 месец в Германия

Грацията Цветелина Стоянова, която от началото на миналото лято е най-обсъждания роден спортист изля душата си пред кристина Патрашкова в предаването "Папараци" по bTV. Страхотната красавица и "златно момиче" опита самоубийство и скочи през балкона на 6-ия етаж миналата година на 14 юни, но оцеля по чудо.

Докторите в Пирогов сториха нужното, за да я спасят и да я върнат към нормалния живот. След дълго лечение световната шампионка по художествена гимнастика вече се възстановява с бързи темпове.

Ето какво заяви Цвети в интервюто, което е нейно първо след инцидента отпреди година:

"Не чета какво пише по вестници и сайтове, защото смятам, че е безсмислено. Мои приятелки понякога ми пращат публикации, но аз им поглеждам заглавието, без да си правя труда да кликам и да влизам в дадената статия.

Журналистът Стефан Ралчев, който написа книга за златните момичета ме вкара в нея, без мое позволение. Той вътре пише за 14 юни - все едно е бил там в момента на падането ми. А това не е вярно. Постъпката му е много долна и нагла. Той изкара чат между нас, в който твърди, че официално съм отказала да ида на премиерата на книгата му. Това не е вярно - чатът ни не е само това, което той публикува. 

По случая с падането все още чете разследване. Ако ралчев знае нещо - нека иде да каже в полицията, ако ли не - да не прави сензации.

Истината е, че не съм скарана с моите бивши съотборнички. С някои от тях не общувам, но с други - да. Даже с Рени вчера се видях у нас, предишния ден пък аз й бях на гости. Аз вече съм далеч от гимнастиката, но много от тях са близо до спорта. Често пиша на Мишето и знам колко е трудно да станеш треньор - да минеш от едната страна в другата.

Тези от бившите ми съотборнички са повярвали на писания и на думи на хора за мен - не си общувам с тях. Това си е тяхно право, както и мое.

Радвам се много за новия ансамбъл, който заби конкуренцията в земята. Харесват ми композициите им. Поздравления за трудните композиции. Вижда се, че тренират много и мачкат здраво.

Много ми се иска с парите от спортното минситерство да бях ходила по ваканции(каквито статии се появиха в жълти сайтове), но не е така.

Много ми помогна лечението в Германия, което продължи месец. Походката ми там много се подобри, но има още да се желае. В Германия ставах в 7 сутринта, дори не закусвах. По цял ден правих яка рехабилитация. Благодаря на министъра на спорта, който ми даде парите за лечението. 

В Дубай бях по покана на треньорка - да бъда главен гост на състезание по художествена гимнастика. И двата пъти бе така, при двете ми пътувания. Там се подложих 1 месец на иглотерапия. И ми я платиха, това е истината. Не е вярно, че парите от министерството са отишли по екзотични почивки".

Не помня нищо от инцидента, макар че казват,ч е съм била в съзнание. Моят приятел Сашо Любенов идваше винаги пръв при мен в реанимацията. Аз не можех да говоря много, но той ми говореше и ме масажираше. Веднъж дойде облян в сълзи и не продумваше. Помислих, че ще умра и затова той реве. Но когато го попитах защо плаче - той ми каза: защото си жива и аз се радвам, това ме прави щастлив.

Преосмислих живота си след случката. Вече не съм същата, нормално е да се променя. Мисля че е към добро тази промяна. Оценявам вече живота, живея втори живот и ценя всяка секунда. Чувствам се по-голяма, изсраснала. Мисленето ми е различно - като на голям човек. Преди мислех като малко дете. Преди бях изолирана от света и растях в залата като в саксия. Вече обаче съм по-мъдра.

В момента имам нов живот, абсилючтно. Правя неща, з акоито винаги съм мечтала. например - да се напивам с вода, да ходя по заведения, да ям колкото и каквото искам, да се наспивам и т н. Хопрата може да се смеят на това, но е факт, защото преди не можех да си го позволя.

Играех художествена гимнастика, но никога не съм я обичала. Правех го заради моята майка, която мечтаеше да стана добра в гимнастиката", завърши Цвети.