Жулио Сезар защити Касияс: Покажете малко уважение

снимка: БТА/AP

Вратарят на бразилския национален отбор Жулио Сезар се застъпи за испанския си колега Икер Касияс, който изживява най-трудните си моменти в своята международна кариера.

Въпреки, че е може би най-великият вратар в историята на испанския футбол, Сан Икер изживя кошмарни моменти на тазгодишното Световно първенство в Бразилия, а "Ла Роха" отпадна още в групите след две последователни поражения.

И докато капитанът на Испания и Реал Мадрид е разкъсван от критики от фенове и журналисти, стражът на "Селесао" Жулио Сезар призова за повече уважение към едно от най-големите имена на този пост в историята.

"Касияс е вратар, който заслужава повече респект. Вижте само колко важни трофея е спечелил през кариерата си и колко години е играл на високо ниво", коментира Сезар представянето на своя колега.

"Не става въпрос само за Касияс, но и за испанския отбор като цяло. Дори и най-големите песимисти вероятно не очакваха, че този отбор, изпълнен с толкова велики футболисти, ще премине през нещо подобно", добави бившият вратар на Интер.