Фернандо Сантош: Ако не беше червеният картон...

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Гърция Фернандо Сантош изрази мнение, че "елините" са можели да победят Япония в мач от група C на Световно първенство 2014, ако не е бил червеният картон на Костас Кацуранис още през първото полувреме.

Двубоят завърши при резултат 0:0, което остави и двата тима с актив от по една точка след първите два мача на Мондиал 2014.

"Ние можехме да спечелим мача, ако не беше червения картон. Япония доминираше през второто полувреме, владееше повече топката, но ние се защитавахме добре. Второто място в групата все още не е ясно. Ние обаче сме зависими от групите отбора, а Кот Д'Ивоар са в по-добра позиция", коментира Сантош.

"Аз все още вярвам, че ще преминем групата. Условия са ясни - Колумбия трябва да победи Япония, а ние Кот Д'Ивоар. Просто нямаме друг избор освен да спечелим. В тима на Кот д'Ивоар много футболисти играят в силни европейски клубове. Отборът е силен физически. Но също така и моите момчета притежават силни качества и няма да се предадат. Ще покажем нашата страст, смелост, храброст и смелост", добави португалският специалист.