Жертвата прие извинението на ръгбиста убиец, но не и полицията

Състезателят на Сейнт Хелънс - Ланс Хохая прие извиненията на станалия печално известен свой колега Бен Флауър, който го атакува брутално по време на финалите на Супер Лигата по ръгби.

Флауър се превърна в първият в историята играч, изгонен от финала на Супер Лигата заради невижданата агресия, която прояви спрямо своя колега Ланс Хохая.

Играчът на Уигън Уориърс свали Хохая на земята с мощно кроше, а секунди след това се надвеси над него и добави втори удар, макар и неговият опонент видимо вече да бе в несвяст. Всичко това се случва, забележете, едва във 2-ата минута от началото на срещата.

Светът на ръгбито бе потресен от действията на Бен Флауър и се очаква той да отнесе минимум осем мача наказание.

Това обаче може да се окаже само един от проблемите на побойника, защото местната полиция предвижда да започне свое, отделно от спортните дисциплинарни власти разследване.

“Ще поддържаме съгласуваме действията си с Футболната Ръгби Лига и ръководството на Сейнт Хелън, както и с Кралската прокуратура, преди да вземем решение какви мерки да предприемем”, каза говорителят на полицията в Манчестър пред BBC.

“Понякога по време на мач се случват такива неща. В момент на емоция хората правят неща, за които после съжаляват”, коментира нокаутираният Ланс Хохая пред BBC.

“Самият аз съм вършил глупави неща, така че не чакам никакви извинения от Бен. Вероятно той самият е разочарован от себе си”, добави “жертвата” на Флауърс.

“Не си спомням инцидента. Хората ми казаха какво се е случило. Не мисля, че носът ми е счупен, но все пак ще мина на скенер през седмицата. Исках да се върна в игра, но докторът не ми позволи”, коментира нокаута си Ланс Хохая.