България с най-доброто за мача от Европейската купа на нациите по ръгби 15

29 ръгбисти от националното ни първенство и чужбина са с повиквателни за важния мач в събота срещу Босна и Херцеговина. Двубоят е за Европейската купа на нациите при мъжете и ще бъде в събота (7 май)от 15.00 часа на официалния терен на Национална спортна академия.

До момента националите ни са на 4-та позиция в групата с 12 точки , а съперника е убедителен лидер без поражение с 32т. и със сигурност ще отиде на финалния етап.  

Равносметката на България преди срещата е две победи (срещу Турция и Финландия. И двата мача в София)и четири загуби (Босна и Херцеговина, Норвегия два пъти и Турция -гости ). Последният ни мач ще бъде на 28 май като гост на Финландия, които до момента са на последно място с 10 точки и мач повече.

„Безспорно ,гостите са най-добрия отбор в групата, но съм сигурен , че момчетата ще се раздадат докрай и може да победят Босна и Херцеговина. От мач на мач играем по-добре и тима ни вече има опит и самочувствие. Лагерът започва в четвъртък в НСА и ние като федерация сме се погрижили да им осигуриме всичко необходимо, за да проведат тренировъчния си процес. Сигурен съм, че със съдийството няма да имаме проблеми, защото в петък ще се проведе семинар за млади български арбитри по ръгби, който ще бъде воден от шефа на Европейската федерация Патрик Робен от Франция. Той ще остане да гледа мача ни и рефера от Сърбия Деян Стиглич няма да посмее да греши тенденциозно . Идването на Робен е част от плана ни за развитие на федерацията. Въпреки ограничения ни бюджет правим всичко възможно да работим професионално от детските школи до националния отбор и да търсим експертните мнения за всичко около играта ръгби”, заяви президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

Часове преди мача ще отпаднат 6-има ръгбисти, за да остане група от 23-ма за двубоя с Босна и Херцеговина. Входът за зрители на стадиона в НСА ще бъде свободен .