Ръгбистът убиец се извини за действията си

снимка: Guliver/Getty Images

Добилият скандална популярност ръгбист Бен Флауър се извини официално за невижданата агресия, която прояви спрямо своя колега Ланс Хохая по време на двубоя между Уигън Уориърс и Сейнт Хелънс.

Тогава Флауър свали Хохая на земята с мощно кроше, а секунди след това се надвеси над него и добави втори удар, макар и неговият опонент видимо вече да бе в несвяст.

Агресията на Бен Флауър втрещи не само феновете на ръгбито, но и всички останали, които станаха свидетели на ситуацията, като не бяха малко призивите виновникът направо да бъде вкаран в затвора.

Часове след двубоя и бруталната си постъпка, играчът на Уигън Уориърс все пак намери сили да се извини.

"Съжалявам много за действията си. Няма как те да бъдат оправдани. Всичко се случи в момент, когато емоциите и адреналинът властваха. Моментално съжалих за това, което сторих, като съм съкрушен, че си позволих да ударя някого по този начин", се казва в изявлението на Бен Флауър.

"Всички ние в Уигън сме известни с агресията си, но винаги ни е било казвано, че това трябва да се случва в рамките на правилата. Целта ни не е да нараняваме хората. Поднесох извиненията си на Ланс и проявявам високо уважение към него. Надявам се, че той е добре", добавя ръгбистът.