Завърши държавното по Шотокан Карате До

Със зрелищни представяния в дисциплините „кумите“ и „ката“ завърши Държавното първенство по Шотокан Карате До, което се проведе в столичната „Овергаз арена“.

Във финалния ден взеха участие най-добрите ни каратисти, които са част от националния отбор. След като приключиха всички дисциплини, в груповото индивидуално класиране на първо място завърши СК „Ипон“ София с внушителните 51 медала, 15 от които златни.

Втори останаха представителите на КБИ „Грифон“ Сливен с 9 първи места, а трети се наредиха състезателите от КК „Ронин“ с 8 златни медала. Напълно заслужено СК „Ипон“ София триумфира и в отборното класиране с 5 златни отличия.

Втори е тимът на КК „Файтърс НСА“, а трети КБИ „Грифон“. Турнирът беше генерална репетиция преди Европейското първенство в Унгария (4- 6 април).

„На този шампионат състезателите показаха типичната за нашия спорт голяма конкуренция. Резултатите бяха много близки, всички демонстрираха добър спортен дух и феърплей. Важно за нас беше първенството да завърши успешно, без сериозни травми и за наша радост ситуацията е точно такава“, коментира президентът на федерацията по Шотокан Карате До Александър Славков.

Той сподели и очакванията си за българското представяне на Европейското.

„Очаквам добро представяне от нашите национали. Имаме възможности за няколко медала, както в индивидуалните, така и в отборните дисциплини. Целта е да спечелим поне 3-4 отличия“, обясни Славков.

Последната фаза от подготовката на мъжкия и женския ни национален отбор е едноседмичен лагер в Банско, след което тимът ни заминава за Егер (Унгария) за участие в континенталния шампионат.