Треньор по карате на съд за катастрофа с двама загинали

Спортисти, близки и приятели на бившия селекционер на националния отбор по карате Христо Терзиев организират подписка в негова подкрепа. 46-годишният мъж е заплашен с присъда заради зверско меле на АМ "Тракия" с двама загинали. Инцидентът стана на 28 октомври 2016 г., но сега влиза в съда, пише „Флагман“.

Според обвинението Христо причинил инцидента на аутобана в района на Нова Загора. Около 21:00 часа автомобил „Сеат“, в който пътували трима роми, се е повредил и те спрели в лентата за движение, за да отстранят проблема. Прокуратурата твърди, че каратистът шофирал с несъобразена с конкретните условия скорост - 121 км/ч., и не е успял да предотврати удар със спрялата кола. Вследствие на сблъсъка двамата от „Сеат“-а загиват, а единият оцелява.

Уважаваният сенсей разкри е категоричен, че повдигнатите срещу него обвинения от прокуратурата са скалъпени от оцелелия след мелето Филип.

Христо Терзиев е дългогодишен спортист - селекционер на България по карате. Той има голям авторитет не само в Несебър, но и в цялата страна заради успехите си в спорта. Във въпросната вечер той е пътувал за лагер на националния отбор преди голямо състезание. Всички членове на клубове по киокушин карате, близки и приятели на Христо са се обединили и събират подписка в негова подкрепа. Те са убедени, че инцидентът на магистралата е само нелепа случайност.

"Дълбоко вярваме, че декларирайки подкрепата си за Сенсей Христо Терзиев ние подкрепяме истината за неговата невинност. Сенсей Христо Терзиев не е само изключителен треньор, той е вдъхновение за състезателите, стимул за развитие на национално самосъзнание и самочувствие. Със спокойствието и търпението, които притежава, Сенсей Христо Терзиев е главният двигател, който винаги води отбора до победи. Изключително добър и толерантен в отношенията си с хората, съпричастен към техните проблеми и готов да помогне с каквото може, Сенсей Христо Терзиев винаги е казвал: „Вижте кое е най-доброто за вас и винаги правете това. И се опитвайте всеки следващ ден да сте по-добри, отколкото сте днес!“, пишат организаторите.