Започна подготовката за "Нощта на скоковете"

Изграждането на съоръженията за провеждането на грандиозното мотоциклетно шоу Фрийстайл Суперфинал Голдън Къп "Нощта на скоковете" в софийската зала "Арена Армеец" стартира днес. Събитието ще се проведе на 10 януари.

В ранните часове на деня започна работата в залата, като една от първите задачи беше поставянето на основите на бъдещите боксове за моторите на участниците. Специализирани екипи монтират осветителните тела и озвучителната техника.

Близо 150 души са ангажирани денонощно на смени до завръшването на цялата конструкция и всички детайли по организацията. Утре ще започне и изграждането на състезателното трасе, за което ще бъдат необходими 1200 куб. метра земна маса, тръбни конструкции и бали слама, като общата площ, върху която ще бъдат застлани е 3276 кв. м.

Очаква се на събитието да присъстват редица ВИП гости, сред които и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Билети се продават на касите на "Арена Армеец" и на eventim.bg, а един от зрителите може да спечели и голямата награда от томболата - автомобил Great Wall C30, предоставен от Litex Motors.