Зала "Фестивална" - част от ЕП по спортна гимнастика

снимка: Sporta.bg/Иво Вецев

Зала "Фестивална" в момента е в ремонт, като вече е било подновено осветлението на съоръжението, а сега се ремонтират баните и тоалетните.

Това разкри президентът на БФСГ Красимир Дунев, като залата ще бъде използвана за тренировки по време на Европейското първенство по спортна гимнастика в София, което ще се проведе през май.

Дунев говори на пресконференция днес, че подготовката и реализацията на турнира ще струва около 2.5 милиона лева, а обновяването на зала "Фестивална" е било финансирано от Министерството на младежта и спорта. Сумата е била около 150 хиляди лева.

В същото време президентът на федерацията хвърли светлина върху женския национален отбор, като съжали, че жените и девойките няма да имат достатъчно състезания по пътя си към Евро 2014 в София.

 

Имаме 5 състезателки при жените, които се готвят за ЕП. На завършилата Купа България Валентина Рашкова стана първа в многобоя, Ралица Милева беше втора на 2 десети от победителката. Яница Добрева е трета.

Моника Ронова играе за първи път с нас, а в отбора е и Албена Златкова. Това са 5-те състезателки. Яница Добрева има малък проблем с глезена, но е на лагер.

 

Девойките заминаха на лагер в Москва в тяхната национална база „Кръгло езеро“. Мисля, че това ще е нещо невероятно за тях и ще видят как се готвят рускини и руснаци. Там са на едноседмична подготовка. 

 

 

На младежите им предстои състезание в Австрия в края на месеца, а след това ще участват на шампионат в Гърция. За съжаление, искаше ми се да имат повече състезания, но особено девойките и жените няма как да имат достатъчни състезания", каза Дунев.