Какво е нивото на българските гимнастици?

снимка: Sporta.bg/Иво Вецев

Старши-треньорът на българския национален отбор по спортна гимнастика Атанас Тодоров определи като задоволително представянето на българските гимнастици по време на Купа "България", която се проведе през миналата седмица в зала "Раковски".

Sporta.bg припомня, че тогава Александър Батинков обра овациите, спечелевайки 5 златни медали, а както при девойките, така и при младежите се забелязаха някои страхотни изпълнения.

"Като цяло представянето на Купа България беше задоволително. Виждайки на какъв етап сме в момента, аз лично видях прогрес в работата на състезателите от националния мъжки отбор", коментира Тодоров. 

Христос Маринов ми направи добро впечатление в съчетанието си на хълки. От младежите също имаше добри представяния. Много разчитаме на младия Тушев, който и като възраст отговраря на правилата за квота за Младежките олимпийски игри, така че се надяваме да се представи добре.

Капитанът Батинков се представи отлично, спечели 4 златни медала на различните уреди, катко и един в многобоя".

Един от най-добрите ни състезатели - Йордан Александров, в момента се намира в САЩ и не участва на турнира, но треньорското ръководство възлага големи надежди на него.

"Йордан Александров е зает в шампионата на САЩ, той ще дойде две седмици преди европейското. На 12-и май със сигурнст ще е тука за началото на ЕП. С него сме в постоянен контакт.

Той участва на две състезания месечно и се надявам да е в добра форма и да не се контузи. Той ще дойде в много добра форма, като ще му трябват 3-4 дни да се адаптира към часовата разлика, но той е сериозно момче и разчитаме на него.

Подготовката до момента върви добре, но единственото, което ме преитеснява, са тези контузии, които се получават. Да се надяваме, че ще имаме късмет в този аспект", каза Тодоров, който сподели, че след турнирите в Котбус и Хърватия ще стане ясен окончателният ни отбор при мъжете.