Закриха Европейското по спортна гимнастика в София

Европейското първенство по спортна гимнастика, което се проведе в София, приключи след две седмици на оспорвани съревнования между най-добрите гимнастици на Стария континент.

Най-големият форум в този спорт след Олимпиадата в Лондон получи сериозен отзвук в светове мащаб, като различни медии от Япония, Китай и САЩ посетиха шампионата в „Арена Армеец”.

„Европейското първенство премина неусетно и настъпи мига да кажа „Благодаря” – за участието, положените усилия, показаното майсторство. Дано сте пракарали добре в България”, сподели по време на закриването Красимир Дунев.

България официално се завърна на картата на световната спортна гимнастика с организацията на най-големия гимнастически форум, като зала „Арена Армеец” прие стотици атлети от Стария континент.

Представянето на българите

Мъжкият национален отбор изпълни задължителната си цел и се класира в първите 24 сред отборите на Европейското, като по този начин възпитаниците на Атанас Тодоров се класираха за Европейските Игри в Баку през 2015 година.

Младежкият национален тим също се представи на ниво, след като се класира на 12-о място, а голямата надежда на родната гимнастика – Дейвид Хъдълстон, завърши 12-и в многобоя и записа две 5-и места – на кон с гривни и успоредка.

Женският национален тим за съжаление остана на последно място в отборната надпревара, след като Валентина Рашкова получи тежка контузия и не успя да завърши състезанието. Тя беше оперирана и вече започна възстановяването си.

Девойките също се представиха достойно, като финишираха на 18-о място в крайното класиране.