Ясен Петров приключи с Китай, върна се в Пловдив

Българският специалист Ясен Петров се завърна от Китай, където свърши успешно работата си в Хенан Жиани и се раздели с клуба. През юни Петров застана начело на скромния тим, а поставената му от ръководството цел бе да запази мястото на отбора в китайската Суперлига. 

Бившият треньор на Левски се е разделил с Хенан Жиани след победата с 2:1 над водения от германския специалист Феликс Магат Шандонг Луненг още в края на септември. Така Джанини успява да свърши отлично работата си четири кръга преди края на първенството. 

Хенан завърши на 14-ото място с 30 точки, на 8 пред последния изпаднал - Янбиан. Феликс Магат не бе единственият доказан специалист, който Ясен Петров успя да победи. През сезона българинът надхитри и Мануел Пелегрини (успех с 3:2 над водения от чилиеца Хебей). Петров и Хенан също така измъкнаха точка от Фабио Капело и Жиангсу - 2:2.

Сега бившият наставник на Локомотив, Левски, Ботев, Черно море и Локо (Сф) си е у дома и очаква оферти, за да реши къде ще продължи кариерата му. "Да, в момента съм в Пловдив. Приключих мисията си в Хенан и чакам нови предизвикателства. Искам да благодаря на Алекс Георгиев и Иво Тренчев, които бяха част от моя щаб. Както и на ръководството и феновете", заяви Ясен Петров.