Ямбол привлече американски плеймейкър

Ямбол привлече американския плеймейкър Джауен Картър, съобщиха от баскетболния клуб. Новото попълнение на ямболския отбор е висок 180 см и тежи 84 кг. Роден е на 3 септември 1987 година в Честър (Пенсилвания).

Картър започва колежанската си кариера в университета Сейнт Джоузеф (Пенсилвания). Първият му сезон сред професионалистите е в Европа. През 2011-12 играе за Дарушафака (Истанбул) във втора турска дивизия.

През сезон 2012-13 Джауен се мести в силното полско първенство, където играе за Полфарма. След това носи екипите на френския Нант на отбора от Швеция. Джауен Картър е второто ново попълнение на Ямбол

Преди три дни подготовка с отбора започна Милен Костов. Тимът се раздели със Станислав Славейков, въпреки желанието на клуба да го задържи. Отборът се раздели и със Сергей Цветков, който изяви желание да премине във Виха Пантерс от регионалните групи на Германия.

За този трансфер Ямбол ще получи финансова компенсация, заради преждевременно прекратяване на договора му. През новият сезон в ямболския тим няма да бъде Димитър Маринчешки, към който няма отправена оферта за продължение на престоя му в Ямбол.

Още преди края на изминали сезон бе анонсирано, че Павлин Иванов ще премине в Левски, а завръщането на Васил Кьосев все още не е сигурно. Ямбол ще привлече още двама чужденци - център и леко крило, както и още един български играч.