Втора победа за Фери в Поклюка

снимка: БТА/AP

Бьорн Фери спечели масовия старт на 15 километра в Поклюка (Словения), кръг от Световната купа по биатлон.

Шведът продължи успешното си представяне в словенския зимен курорт, след като преди три дни победи и в спринта на 10 километра. В днешното състезание Фери не допусна нито една грешка при стрелбата си и завърши с време 35:19.3 минути.

Това е общо седма победа за него в стартове за Световната купа и втора през настоящия сезон. На втора позиция е Мартен Фуркад, който също беше безгрешен при стрелбата, но изостана на 4.7 секунди след победителя.

Руснакът Евгени Устюгов също нямаше проблеми с точната стрелба и се нареди на трета позиция, на 12.5 секунди след Бьорн Фери. Норвежецът Емил Хегле Свендсен, шампион от олимпиадата в Сочи, допусна два пропуска при стрелбата и завърши на четвъртата позиция в Поклюка.

Неговият сънародник Оле Ейнар Бьорндален, също олимпийски шампион от Сочи 2014, направи четири грешки при стрелбата и завърши девети, посочва БТА.

В генералното класиране за Световната купа шест кръга преди края продължава да води Мартен Фуркад с 660 точки. Емил Хегле Свендсен се изкачи от второ на трето място, като вече има 485 точки.

Трети до момента е австриецът Доминик Линдертингер с 462 точки. От българите Красимир Анев е на 43-а позиция в класирането със 122 точки.