Все по-близо е продажбата на Лос Анджелис Клипърс

снимка: БТА/AP

Тъмните облаци, надвиснали над Лос Анджелис Клипърс, са на път да изчезнат, след като стана ясно, че Доналд Стърлинг е упълномощил своята съпруга - Шели, да продаде баскетболната организация.

Както е известно, преди по-малко от месец гръмна жесток расистки скандал, след като беше разпространен запис на собственика на Клипърс, в който той ругае срещу цветнокожите пред своята любовница.

От НБА веднага му беше наложена глоба от 2.5 милиона долара, както и доживотна забрана да се занимава с бизнес дела, обвързани по някакъв начин с лигата. Освен това започна процедура по елиминирането на Стърлинг от лигата и принуждаването да бъде продаден отбора.

Разбира се, милиардерът не заплати глобата и започна дело срещу НБА, но все пак е упълномощил своята съпруга да води преговори с потенциални купувачи.

Това се потвърждава и от най-новата новина, че семейство Стърлинг е наело "Банк ъв Америка", която ще съдейства за продажбата на Лос Анджелис Клипърс.

Стърлинг закупи отбора срещу по-малко от 50 милиона долара, но сега може да го продаде за над милиард долара. Има 6-има потенциални купувачи, сред които са Меджик Джонсън и Грант Хил, а сделката може да набъбне до 1.4-5 милиарда.