Волей героите, които поставиха Русия на колене: Не трябва да приказваме, а да играем още по-добре

снимка: worldleague 2017

България вчера вечерта постави Русия на колене насред Казан в Световната лига по волейбол. Братушките водиха с 2:0 гейма и се виждаха победители, но с упорство и дух нашите сътвориха исторически обрат и накараха медиите в Русия да скъсат от критики своите. Днес националите се завърнаха, а в петък във Варна ги чака вторият турнир от най-силната надпревара в света на волея.

Селекционерът Пламен Костантинов разкри, че нито той, нито някой от играчите са полетели в облаците след успеха над Русия. Все пак нашите записаха преди това две загуби - 0:3 от Франция и 2:3 от Аржентина и имат доста какво да подобряват.

"От една страна съм доволен, но от друга страна не може да не съжаляваме за загубата от Аржентина, загубихме един мач, да не се окаже, че ще съжаляваме накрая. Франция бяха с крачка напред като сработка, в края на турнира проявихме характер с голяма мъка и с голямо закъснение, не изпадаме в еуфории, заяви Гибона. И продължи:

"Трябва да показваме на терена нещата, не да приказваме. Дано и публиката добави и това, което ни е липсвало в Русия. Имаме леки проблеми в състава, ще видим кой в какво състояние е и ще преценяваме кой ще играе."

В същото време либерото Теодор Салпаров също изказа мнение:

"Ако трябва да бъде честен, много има над какво да работим. Ние си знаем нашите минуси. Трябва да направим максималното, за да изчистим брака, който имаме. Доволен съм от отборния дух, който показахме срещу Русия и това може да ни даде криле да играем добре в следващите мачове”, заяви Салпаров.

„Загубите психологически тежат на тима да играе по-добре. Силно се надявам да не е само този мач с Русия случайно така да сме го направили, защото този уикенд имаме много тежки мачове с Полша, Канада и Бразилия”, каза още ветеранът.

„Още не сме влезли във форма. По-добре накрая да направим нещо, отколкото да не направимв нищо. Хубавото е, че в последния мач играхме като отбор. Ние се изправихме. Имахме разговор между нас, че ножът е опрял до кокала и трябва да дадем максимума. Срещу Русия започна да се вижда това, което нашият тим представлява, заяви Цветан Соколов.

Следващите мачове са в Двореца на културата и спорта във Варна. Много ще ни зареди, ако Дворецът е пълен и феновете ни подкрепят, защото това ще значи много за нас. Няма непобедими отбори. Това, което направихме срещу Русия с Русия е голям плюс за нас най-вече, за да си повярваме психически. Мисля, че вече си повярвахме и знаем, че можем да играем срещу всички.“