Кеф! България с велик обрат от 0:2 гейма срещу Русия в Световната лига насред Казан

снимка: fivb.com

Волейболните национали завършиха с победа първия турнир от Световната лига в Казан (Русия). Избраниците на селекционера Пламен Константинов се наложиха с 3:2 (21:25, 15:25, 25:22, 27:25, 15:13) над домакина Русия в мач №3 от група С1 на надпреварата.

В състава на българите нямаше особени изненади. На мястото на основния разпределител Георги Сеганов, в игра се появи Георги Братоев, а капитанът Виктор Йосифов отстъпи мястото си на Теодор Тодоров в стартовия състав. В последствие на игрището се появиха почти всички състезатели. Посрещачът Розалин Пенчев пък се оказа скритият коз за обрата на българския тим.

Волейболистите на Пламен Константинов започнаха срещата изключително неуверено, а усмивките на лицата на играчите и отборният дух отново липсваха. Руснаците демонстрираха изключително самочувствие и без особени проблеми спечелиха първите два гейма. Българите се събудиха в края на третата част и успяха да объркат сметките на домакините, като спечелиха следващите два гейма и пратиха мача в тейбрек. Там нещата не бяха ясни до самия край, като двата отбора се гонеха в резултата. В края обаче силните изяви на Цветан Соколов сложиха край на сблъсъка.

Въпреки победата, волейболните ни национали направиха повече непредизвикани грешки (35-32), отстъпваха и на блокада (9-18). Двата отбора реализираха по 7 директни точки от сервис, но атаката на нашите беше по-успешна.

Най-резултатен за успеха на България беше Цветан Соколов с 21 точки, а Розалин Пенчев добави 14 точки. За Русия Максим Жигалов се разписа със 17 точки, а Егор Клюка и Денис Бирюков прибавиха по 12 точки.