Пламен Константинов: Скачаме за победи срещу Бразилия, Полша и Канада

снимка: fivb.com

Волейболните ни национали са домакини на втория турнир от Световната лига това лято. Преди мачовете във Варна, които стартират утре, селекционерът на тима Пламен Константинов разкри какви са очакванията му за предстоящите сблъсъци в Група Е1 с Канада, Полша и Бразилия. Ето каквосподели Гибона:

"Присъединявам се към колегите от другите отбори и мисля, че без никакво съмнение турнирът ще бъде изключително тежък с едни от най-силните отбори в света. Смятам, че и българската публика едва ли може да си пожелае нещо по-добро от това световният и олимпийският шампион да играят тук. Освен за нас и за хората, феновете, този турнир ще бъде един спектакъл. Очаквам тежки мачове с всички отбори. Безспорно фаворит е Бразилия, както е навсякъде през последните години, и е една крачка пред другите. В никакъв случай не мога да кажа, че Полша е по-слаб отбор. Канада е променен отбор с нов състав, с нов треньор и се видя още на първия турнир, че е във възходяща линия и неслучайно спечелиха два мача. Така, че за нас лек мач няма да има.

Това, което ми се иска да видя в нашия отбор е да надграждаме. Поне аз го видях в първия турнир, правихме крачка напред всеки един мач. Може би не ни достигнаха 1-2 мача преди това, защото се видя, че Франция, която дойде с отбора от световната квалификация, беше най-балансирания в турнира и това им даде предимство. Но аз се надявам мач след мач да виждам едно израстване в нашия отбор, което рано или късно ще доведе до позитивни резултати. Естествено, ще търсим победата във всеки мач, но предпочитам да не казваме прекалено тежки думи и обещания. Надявам се отборът да играе добре и да даде максимума от себе си. И това, което ни липсваше като емоция, може да го добави варненската публика, която винаги е помагала", заяви треньорът на националите Пламен Константинов.