Внезапна допинг проверка стресна Левски и ЦСКА-София преди дербито

снимка: lap.bg

Изненадващ допинг контрол се очаква да има по време на дербито ЦСКА-София и Левски от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига. 

Практика да се взимат допинг проби от футболистите не е характерна за всеки мач, а антидопинговата комисия прави това внезапно. Колегите от "Спортал" научиха, че предвид скандалите в българския футбол и напрежението в него и около него през последните седмици, както и засилилите се слухове, че допинг проби във футбола ни се подменят, хора от най-високите етажи на родния спорт са взели решение тези спекулации да бъдат премахнати моментално и да бъдат наложени сериозни наказания. 

Именно поради това със сигурност ще има допинг проверка на дербито, въпреки че в последния кръг от Първа лига един от двата клуба е минал внезапен допинг контрол. Няма практика това да се се прави в два мача подред, но този път ще има специална проверка. Интересното е, че в предишните години от ръководството на Левски неведнъж и два пъти са искали такъв контрол в дербитата с "червените" и с Лудогорец. 

"Нямам представа дали ще има допинг контрол, но такъв не ни притеснява. Нашата гледна точка винаги е била, че трябва да има феърплей. Нека по-добрият на терена победи, но с честни средства. Левски не използва стимуланти, а също така не иска помощ от съдиите. Разбира се, че искаме да спечелим, но нека това стане с добър футбол. Не става въпрос само за този мач, ами за цялото ни първенство, тъй като това ще бъде много добре най-вече за българския футбол", коментира собственикът на Левски Спас Русев.