Прохазка с две важни условия, за да остане на "Герена"

снимка: lap.bg

Ръководството на Левски прави всичко по силите си, за да запази Роман Прохазка в своите редици. Шефовете на "сините" седнаха на масата за преговори със словака за новия му контракт. Това се случи още в средата на февруари, но до момента няма никакъв напредък.

29-годишният халф има две важни условия, които, ако бъдат изпълнени, може да го склонят да остане на "Герена". Ръководството на 26-кратните шампиони му предлага едногодишен договор, докато Роман желае дългосрочен контракт. Наскоро капитанът Божидар Митрев преподписа до 2020 г. и словакът иска подобни условия. 

Освен по-дългия договор, Прохазка иска и увеличение на месечното си възнаграждение, пишат колегите от "Тема Спорт". Универсалният футболист е обвързан със "сините" до лятото. В момента той може да води преговори с всеки един клуб.

Прохазка пристигна в Левски през лятото на 2012 година от Спартак Търнава. Това е петият му сезон със синята фланелка, като до момента през кампанията в Първа лига той е вкарал 2 гола и е асистирал 7 пъти в 25 мача.