Вълшебен Джокович бутна Кулата от Тандил на US Open за 14-и Мейджър

Великолепен Новак Джокович доказа, че отново се намира в топ форма като завоюва 14-а Меджър титла. Сърбинът спечели US Open, а на финала се разправи с 3:0 сета (6:3, 7:6 (4), 6:3) с Хуан Мартин Дел Потро. Кулата от Тандил се оказа малка гара за Джокера, който с разнообразна игра и най-вече могъщи ретури неутрализира мощния аржентинец.

Ноле все пак имаше и няколко тежки момента в срещата, които обаче бяха продиктувани не от спортно-технически елементи, а от фактора публика. На "Артър Аш Стейдиъм" в Ню Йорк имаше около 25 000 души, а поне 5/6 от тях бяха за Дел Потро. Зрителите превърнаха мача по-скоро във футболен ад, отколкото в тенис спектакъл. Шумните агитки на аржентинеца в различни части на стадиона вдигаха невъобразим шум. Те си позволяваха и некоректно да скандират дори по-време на подготовката за сервис на сърбина. Възгласи и нечленоразделни звуци изобилстваха и по време на самата игра.

Това изнерви много Джокович и той не скри това. Десетки пъти той бавеше играта и псуваше на родния си език запалянковците на Дел Потро. 

В крайна сметка нервите не се оказаха фатални за Ноле и той стигна до грандиозния успех за три часа и половина. Кулата от Тандил не се даде без бой и в трите сета имаше моменти, когато изглеждаше близо до това надвие опонента си.

Очаквайте подробности!