(ВИДЕО) Чуйте и вижте какви обиди нанесе Серина на рефера

Огромен скандал се разрази в женския финал на Arthur Ashe Stadium. Наоми Осака съвсем заслужени грабна титлата и се превърна в първата японка с трофей от „мейджър“ едва на 20 години, побеждавайки своя идол Серина Уилямс. Фокусът обаче сякаш за съжаление се измести от феноменалното постижение на младата състезателка.

23-кратната шампионка от турнири от Големия шлем и шесткратна победителка на US Open на няколко пъти влизаше в пререкания със съдията и ситуацията постепенно ескалира до огромни размери.

Серина получи предупреждение за получаване на съвети от треньора си Патрик Муратоглу (който по-късно сподели, че наистина е действал непозволено), което тя не прие добре и до края на мача се държеше арогантно спрямо съдията Карлос Рамос.

Получи наказание от точка, което се полага за второ провинение, когато счупи ракетата си при рибрейк на Осака във втория сет, а малко по-късно продължи да иска извинение от съдията на стола и го нарече „крадец“. Това преля чашата и тя получи ново наказание – цял гейм на сметката на японката.

Какво точно си казаха Уилямс и Рамос вижте във видеоклипа.