Ноле: Успявам, защото много хора ме обичат

Усмивката грееше на лицето на Новак Джокович, който спечели финала на US Open срещу Хуан Мартин дел Потро. През миналата година бившият №1 пропусна турнира, а само преди няколко месеца въобще не се знаеше дали ще се завърне на корта.

„Отдавам успехите си на подкрепата на хората, които ме обичат – децата, съпругата, хората от екипа, които останаха до мен. Разбрах през какво е минал Дел Потро, след като се подложих на операция. В такива моменти научаваш колко много превратна може да бъде съдбата и се научаваш да оценяваш това, което имаш. В този период се опитах да извлека най-доброто за себе си, каза Джокера.

Сърбинът изравни постижението на Пийт Сампрас от 14 титли от Големия шлем. „Надявах се Пийт да е тук. Той е мой идол и го обичам. Поздравявам Хуан Мартин за постигнатото през последните пет години и че запази вярата си, че отново ще може да се състезава и да бъде топ играч. Надявам се, че отново ще го видим тук с шампионския трофей“.

В края сърбина поговори и за публиката, която на моменти се държа некоректно спрямо него: „Атмосферата беше като на футболен мач. Хубава атмосфера. Всеки си получи своята подкрепа. В нашия спорт най-важно е уважението към съперника.“