Владимир Илиев 22-ри при победа на Фуркад в Нове Место

снимка: Булфото

Двукратният олимпийски шампион Мартен Фуркад спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в Нове Место (Чехия). Французинът направи една грешка при стрелбата и финишира с време 32:53.6 минути. Това е общо 55-та победа за Фуркад в стартовете за Световната купа и шеста за сезона. 

На второ място завърши руснакът Антон Шипулин, който изостана на 30.2 секунди след победителя и направи две грешки при стрелбата.  Трети се нареди французинът Куентин Фийон Майе, който не направи нито един пропуск при стрелбата, но изостана на 38.3 секунди зад Мартен Фуркад. 

Българинът Владимир Илиев е на 22-ро място с три грешки при стрелбата. Илиев е на 2.03 минути зад Фуркад. Друг от нашите представители Красимир Анев е на 37-мо място, също с три неточни изстрела. Антон Синапов финишира на 55-та позиция, докато четвъртият българин Димитър Герджиков не стартира в състезанието. 

В генералното класиране за Световната купа след седем проведени старта води Мартен Фуркад с 408 точки. На втора позиция излезе Антон Шипулин с 281 точки.