Вижте колко печели ЛеБрон от Ливърпул

снимка: twitter.com

ЛеБрон Джеймс получи 2% дял от акциите в Ливърпул през 2011 година и много малко хора знаят, че Краля властва не само на баскетболния паркет в НБА, но и във футболния свят. Фенът на мърсисайдци инвестира добри пари в клуба от "Анфийлд", тъй като е забогатял неимоверно.

В началото делът на трикратния шампион в НБА се е равнявал на 6,5 милиона долара, а сега вече е цели 32 милиона. Това заяви репортерът на ESPN Дарън Ровъл. Тези пари все пак са много за Краля, чийто договор с Кливланд Кавалиърс му дава средно по 33 милиона на сезон. 

"Джеймс получава 2-процентен дял в Ливърпул през април 2011 г., когато неговата маркетингова компания LRMR постигна споразумение за смесено дружество с Fenway Sports Partners. Fenway Sports Partners е притежание на собственика на бейзболния отбор Бостън Ред Сокс - Джон Хенри, и Том Уърнър, които купуват Ливърпул срещу 477 млн. долара през октомври 2010 г.," пише Ровел.

Оттогава стойността на клуба нараства значително до 1.49 млрд. долара, според последните оценки на Forbes през юни. Междувременно инвестиционен банкер е заявил пред ESPN, че клубът може да бъде продаден и за 1.6 млрд. долара.