Винъс прекъсна добрата игра на сестра си и я изхвърли от Индиън Уелс

снимка: twitter.com

Винъс Уилямс надви сестра си Серина в третия кръг на турнира в Индиън Уелс с 6-3, 6-4 за 1:27 ч. игра и я елиминира от надпреварата. По-голямата сестра постигна 12-а победа срещу 23-кратната шампионка от Големия шлем, но все още изостава много в общия баланс, тъй като Серина има 19 успеха на сметката си.

В първия сет Винъс игра по-агресивно и успя да пробие сервиса на сестра си за 4-2 след спечелен гейм на нула. До края тя не изпусна преднината си и дори не даде нито една точка за пробив на 36-годишната американка. 

Това притесни Серина, която направи завръщането си именно на този турнир и това бе нейн трети мач след онзи знаменит финал на Откритото първенство на Австралия, в който победи сестра си и вдигна титлата. Във втория сет Серина загуби още откриващото си подаване и допусна нов брейк, за да изостане с 0-3.

Тя обаче се реабилитира и върна светкавичен рибрейк за 1-3, с което запази надеждите си за обрат. При 4-2 обаче тя даде два последователни брейкбола на сестра си и Винъс се възползва. 37-годишната американка пак не успя да затвърди брейка, но това не се оказа фатално. Тя завърши мача на свой сервис за 6-3, 6-4.

Това бе и първа среща между двете от прословутия финал в Мелбърн през 2017 г., а Винъс взе сладък реванш. В следващия кръг тя ще се изправи срещу латвийката Анастасия Севастова, която пречупи Юлия Гьоргес с 6-3, 6-3.