Видин награди световна шампионка за спортист на 2012

снимка: МФВС

Световната шампионка по самбо Цветелина Цветанова бе определена за спортист на годината на Видин на церемония провела се снощи в залата на видинската симфониета.

 

Наградите на 10те най-добри спортисти на Видин за тази година връчи кметът на града Герго Гергов.

 

Цветелина Цветанова е световна шампионка за девойки в категория до 40 килограма. Парична награда на спортист номер 1 на Видин връчи Пламен Трифонов, председател на Общински съвет от името на общинските съветници.

 

Останалите състезатели в десятката на Видин са: Тамара Панталеева, завоювала трето място на Световното първенство по самбо при девойките, Георги Георгиев, участник на Световно първенство по културизъм, Габриела Кирилова и Ивелина Емилова, състезатели по самбо и джудо, Галин Георгиев, Николай Милев и Калоян Ангелов, състезатели по кану-каяк, Слави Димитров, Дариян Маринов и Борислав Петков, републикански шампиони по колоездене и Кристиян Николов - бокс.

 

Специална награда бе връчена на волейболния отбор на СОУ "Цар Симеон Велики" във Видин, за участие на световни ученически финали във Франция.

 

Отличия получиха и видинските състезатели по автомобилизъм от АСК "Жико моторспорт" за спечеленото отборно трето място в рали-крос.