(ВИДЕО) Джошуа нахлу в съблекалнята на Поветкин и стори нещо невиждано

Звездата на бокса Антъни Джошуа демонстрира огромен респект към руснака Александър Поветкин, когото нокаутира в седмия рунд на мача между двамата на Уембли, за който ще се говори още дълго. Още на ринга непосредствено след победата той прегърна съперника си и вдигна ръката му. След това влезе в съблекалнята на Поветкин, поздрави всички от щаба и отново прегърна противника си с думите: Ти си голям спортист заради постоянството ти през годините.  Бих желал някой ден да дойда в Русия. Руският боксьор на свой ред стисна ръката на Джошуа и му каза, че е добре дошъл, когато пожелае.

Статистиката показва, че Джошуа е отправил два пъти повече общ брой удари от противника си, но особено в първите три рунда руснакът бе този, който търсеше по-честите атаки и му се получаваше, което се изрази в кръв от носа на британеца.

Интересно е да се отбележи, че тримата съдии на ринга са дали предимство на Джошуа след първите шест рунда в бойните си карти. Двама от тях са били записали резултат 58:56 (4:2 рунда), а един от тях е бил още по-уверен в превъзходството на британеца с 59:55 (5:1 рунда).