Уайлдър се нави за боя на боевете срещу Джошуа

Дионтей Уайлдър е приел условията за бой с Антъни Джошуа за титлата абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория. Това довери промоутърът на Джошуа Еди Хърн. Британецът нокаутира в седмия рунд руснака Александър Поветкин и запази трите си пояса. Уайлдър държи титлата във версия Световен боксов съвет /WBC/.

Имаме около два месеца, трябва да е ясно, че когато преговаряме с екипа на Уайлдър, не искаме да чакаме да видим какво ще се случи на 1 декември, каза Хърн, визирайки датата, на която Уайлдър ще се изправи срещу Тайсън Фюри. Искаме да сключим сделка преди техния двубой. Баща ми Бари ще преговаря с Шели Финкел (промоутъра на Уайлдър) в началото на октомври и ще опитаме да се договорим. Пратили сме им договор с условия, с които те са се съгласили, но не са ни върнали подписи. Искаме да разберем какви са техните настроения.

Да опитаме да сключим сделка, фокусът ни 100% е върху Уайлдър през април. Естествено, ако Фюри спечели, те ще направят реванш и тогава април отпада като вариант, което означава, че най-вероятно Джошуа ще излезе срещу Дилиън Уайт, коментира Хърн, визирайки официалния претендент за пояса на WBO. Джошуа има запазена дата за следващ мач на 13 април на Уембли.