Официално! Гигантска битка Фюри-Уайлдър на 1 декември

До края на годината ще има още един мегасблъсък в бокса. Това ще бъде мач между бившия световен шампион Тайсън Фюри и непобедения американец Дионтей Уайлдър, който държи пояса в тежка категория на WBC.

"Двамата най-добри в тежка категория един срещу друг, най-добрият среща най-добрия, даваме на хората това, което искат", обяви Уайлдър в социалните медии. Зрелището ще бъде на 1 декември (събота) като очакванията са да бъде в САЩ, но това ще бъде обявено следващата седмица, а договорите вече са подписани.
 
"Знам, че имаш тежък удар, знам, че си непобеден, знам, че имаш голяма уста и знам, че искаш да победиш, но не го желаеш колкото аз. Не можеш да ме победиш, ще надделея с воля докато се предадеш и това е обещание. Тази брадичка няма да ходи никъде, тя ще абсорбира цялата сила и ще я детонирам", сподели Фюри във видео до Уайлдър, който има 40 победи от 40 мача, от които 39 с нокаут.

Очакванията са, че ако Уайлдър се справи с Фюри, то идва ред на чакания с най-голям интерес отдавна бой между него и Антъни Джошуа, който постигна победа над Александър Поветкин с нокаут в седмия рунд и обяви, че иска битка с Дионтей и никой друг.