(ВИДЕО) Джъд Тръмп разчекна Ракетата на финала на снукър Мастърс

Асото в колодата - Джъд Тръмп спечели най-престижния снукър турнир "Мастърс" в култовата зала "Алекзандра Палас" за първи път в кариерата си, след като победи с лекота суперзвездата Рони О`Съливан с 10-4 фрейма. Ракетата, който е рекордьор по титли в надпреварата, бе за 13-и път на финала във втория по значимост турнир в света на играта на зеленото сукно, а Прическата му нанесе най-тежкото поражение в битка за трофея.

След първата сесия във финала Тръмп водеше със 7-1 фрейма срещу О`Съливан, като се нуждаеше само от три фрейма във вечерната сесия. Той записа серии от 89, 87 и 56 точки, за да поведе срещу именития си съперник, а Ракетата се разписа едва в петия фрейм.

Втората сесия започна обещаващо за Рони, който взе фрейм, но Джъд отвърна със серия от 88. Сенчъри брейк от 114 точки даде надежди на опитния англичанин за обрат, но Тръмп охлади мераците му с поредица от 68 точки и аванс от 9-3.

Прическата предаде реда на О`Съливан в самото начало на 13-ата партия. Той разчисти всичко пред себе си със сенчъри брейк 991 на стойност 109, за да намали поне симовлично изоставането си на 4:9. Рони можеше да вземе и следващия фрейм, но сбърка розова за ъгловия джоб и Тръмп го наказа с брейк от 53, печелейки 200 000 паунда и красивия трофей. За Ракетата останаха "скромните" 90 000 паунда.