Ракетата изстреля своя максимум №15 (ВИДЕО)

Легендата на снукъра Рони О Съсиван избухна със своя 15-ти максимум от 147 точки. Ракетата извърши подвига на майсторите по време на Инглиш Оупън и с него затвори мача срещу Алън Тейлър от втория кръг на турнира. 

Рони имаше няколко критични момента, но се справи с майсторски изпълнения с щеката. Най-трудната топка бе по средата на великия брейк. Тогава той трябваше да вкара безумно тежка червена. Между нея и кюбола имаше много малко разстояние, но се налагаше червената да измине над 2 метра до джоба, а и ъгълът бе обратен. След това Рони направи и няколко нежни кенъна, за да взриви залата с максимум №15 на своята сметка.

Преди това Ракетата бе записал 955-ия сенчъри брейк от 135 пункта, а 956-ия се превърна в безупречен максимум. Това не само е 15-и максимален брейк за Рони, но и 143-и в историята на джентълменския спорт, както и втори в English Open, след като стори и Тепчая Уун Нох по-рано в надпреварата. Двамата ще получат по 8 500 паунда от фонда за максимални брейкове, стига никой друг да не избухне с максимум.