(ВИДЕО) "Артемио Франки" изпрати своя капитан с емоционална победа

снимка: twitter.com

Днес във Флоренция бе тъжен футболен ден. "Артемио Франки" изпрати капитана на Фиорентина Давиде Астори в последния му път. Препълненият стадион в италианския град стана свидетел на емоционална победа с 1:0 над Беневенто в двубой от 27-ия кръг на Серия "А".

Не успехът на "Ла Виола" обаче бе най-важен, а обединението между футболисти, треньорски щабове и фенове в името на един капитан. Трагично починалият Давиде Астори бе почетен по подобаващ начин от привържениците в лилаво. Те опънаха банери с лика на Астори, фланелки с неговото име, пуснаха балони към небето в памет на 31-годишния футболист.

В началото на срещата двата тима застанаха един до друг на терена за минута мълчание. Футболистите на Фиорентина пък държаха транспарант, на който бе изписано "Чао, Давиде". 

В 13-ата минута пък играта бе спряна символично, за да се почете паметта на централния бранител, който носеше номер 13. В 25-ата минута Виктор Юго отбеляза единственото попадение в срещата, като още по-емоционалното е, че той е човекът, който замести Астори в титулярния състав на Стефано Пиоли. След като отбеляза попадението, бранителят взе фланелка с лика на своя капитан и я вдигна високо, с което бе аплодиран бурно.

Това бе първи мач на Фиорентина без Давиде Астори, а с капитанската лента излезе хърватският халф Милан Бадел.