Вавринка: Григор ми разказа за София, идвам за титлата

снимка: tenniskafe.com

Трикратният победител в турнири от Големия шлем Стан Вавринка даде пресконференция в зала „Арена Армеец“. Брифингът на швейцареца премина при огромен журналистически интерес.

Вавринка, който започва участието си на турнира DIEMA XTRA Sofia Open утре срещу Мартин Клижан, говори за очакванията си от надпреварата, за Григор Димитров, както и за здравословното си състояние.

"Много съм щастлив да дойда тук в София и за шанса да играя в София. Имах много трудни 6 месеца, не бях готов в Аустрелиън Оупън, но сега съм много по-подготвен и съм щастлив да бъда тук. Чувствам се много по-добре, отколкото в Австралия. Не съм още в най-доброто си състояние. Затова и съм тук - трябва да играя, да свикна отново с мачовете. За мен най-важното е да играя ден за ден, ще опитам да спечеля утре. Винаги искам да печеля на корта. Титлата в София? Бих се радвал да я спечеля. Ще се подготвя, пък ще видим ден за ден.“, започна Вавринка.

"Разговарял съм за вашата страна с Григор Димитров, който ми разказа каква е била атмосферата миналата година и колко много публика е имало.“

Стан коментира и че отсъствието на водещия ни тенисист е добър шанс да бъде атакувана титлата.

Относно мача с Мартин Клижан, Вавринка коментира: „Ще е труден мач, той имаше проблеми с контузии, играх с него на Аустрелиън Оупън миналата година, той е много опасен играчи, особено по това време на годината. Ще е интересно да видя как ще е моето ниво и как ще се справя с това предизвикателство.“

„Григор винаги е бил забавен за наблюдаване, работи много здраво с треньора си Дани Валверду. Върши добра работа. Играли сме и на двойки заедно, бях щастлив за него като спечели Синсинати и Лондон. Той го заслужава и знам, че ще има още повече успехи.“, каза Вавринка по адрес на Димитров.

Швейцарецът добави, че е щастлив от кариерата си до момента и се надява за в бъдеще да има още големи успехи. 

„Направих повече от това, което съм мечтал. Спечелих три титли от Големия шлем, за мен най-важен е начинът, по който тренирам и се подготвям, искам само да си дам шанса да печеля още големи турнири. Всички титли са различни, различни емоции, различни времена, но оценявам всички тях. Роден съм на клей, много години съм обичал да играя на клей, но сега предпочитам хард настилките.“, добави Стан.