Вандали раниха Загорчич в луд мач със 7 гола в Благоевград (ВИДЕО)

снимка: lap.bg

Славия надви като гост Пирин (Благоевград) с 5:2 в луд трилър на стадион "Христо Ботев", но акцентът не падна върху събитията на терена. Наставникът на "белите" Златомир Загорчич претърпя инцидент, след като бе уцелен с бутилка от върли фенове на "орлетата". Тя попадна в рамото му, но в същото време той е бръкнал в окото си.

Главният съдия спря срещата за около 5 минути, след което се оказа, че Загорчич може да продължи да води тима си и не е нужна медицинска помощ.

"Добре съм. Бутилката ме удари в рамото, а не по главата. Аз сам си бръкнах в окото, без да искам. Сега има малка болка, но не е нищо сериозно", обясни наставникът на "белите" след успеха с 5:2. Той се ядоса на привържениците, които скандираха от трибуните "Сърбе на върбе" по негов адрес.

"Ядосват ме хората по стадионите, които не разбират нищо и викат такива неща. Това е един от най-големите геноциди, били са убити над половин милион сърби", коментира Загорчич.

Иначе до 85-ата минута резултатът в мача бе 2:2. Ивайло Димитров изведе гостите напред, но Конър Хендерсън възстанови паритета през втората част след скандално отсъдена дузпа. Галин Иванов отново поведе Славия напред в 59-ата минута, но в 85-ата Флорент Боджадж пак изравни.

Драмата се случи в добавеното време, когато за 5 минути "белите" мушнаха 3 попадения във вратата на Пирин. Първо Андреа Христов вкара за 3:2, а Наско Милев и Ивайло Димитров довършиха "орлетата".