Палач на Ботев в Лига Европа натиска газта за Прохазка

снимка: lap.bg

Един от стълбовете на Левски - Роман Прохазка, може да напусне клуба след края на сезона. Това дори е много вероятна възможност, тъй като договорът на словака изтича и още не е подновен. Ръководството на "сините" прави всичко, за да накара футболиста да преподпише, но двете страни още не са стигнали до окончателно споразумение.

Прохазка на няколко пъти поставяше условия на 26-кратните шампиони. Той искаше дългосрочен договор, а от Левски му предлагаха такъв само за един сезон. 

От цялата ситуация смятат да се възползват два португалски клуба от елита на страната, съобщават колегите от "Меридиан мач". Единият от тях е палачът на Ботев (Пловдив) в предварителните кръгове на Лига Европа този сезон - Маритимо. Другият е Рио Аве. 

Двата клуба са наясно, че могат да се сдобият с качествен и работоспособен играч без пари. Те се борят за участие в Лига Европа през следващия сезон и желаят да подсилят съставите си. 

Прохазка остана извън титулярните 11 в първия полуфинал за Купата на България срещу ЦСКА-София, спечелен с 2:0. Този ход на треньора Делио Роси показа, че може би занапред словакът няма да бъде в състава във важните мачове, което само по себе си значи, че халфът няма да остане на "Герена" след края на сезона.