"Червените дяволи" следят зорко Тодор Неделев

снимка: botevplovdiv.bg

Вниманието на много клубове продължава да е приковано върху Тодор Неделев. След като в последните месеци за подписа му се сбориха Лудогорец, ЦСКА-София и сръбският Партизан, сега неочакван фаворит е на път да измъкне техничаря от родния му Ботев (Пловдив), пише "Меридиан мач". 

Това е египетският шампион Ал Ахли, който си е поставил сериозната задача да си осигури услугите на родния национал. Тимът е рекордьор с 8 континентални титли, а в страната си е триумфирал 40 пъти. Мениджъри на клуба вече кръжат около Неделев и се очаква да отправят оферта, на която трудно би могъл да устои. 

Известно е, че осмицата на Ботев се чувства добре единствено в Пловдив и дисциплината в немския Майнц 05 не му понесе. В случая с Ал Ахли клубът може да плати сериозна сума за него, част от която ще остане в касата на Ботев, а по-големият дял ще бъде компенсация за германците. 

Заплатата на Неделев със сигурност ще надхвърля няколко пъти настоящото му възнаграждение, което ще го накара да заиграе отново в чужбина. Ал Ахли има много сериозни амбиции, както и няколко качествени легионери в състава, които са национали на страните си - Али Маалул (Тунис), Олуафеми Аджай (Нигерия) и Уалид Азаро (Мароко). 

Треньор е клубната легенда Хосам Ел-Бадри, който води "червените дяволи" за трети път в кариерата си на наставник.