В Ботев мислят само за Купата

снимка: Булфото

Станимир Стоилов призна след тежката загуба на неговия Ботев (Пловдив) с 0:3 от Литекс в Ловеч, че мислите на тима са насочени основно към предстоящия финал за Купата на България срещу Лудогорец.

Днес "канарчетата" имаха шанс да изскочат на трето място, но допуснаха поражение. Въпреки него една от целите е изпълнена, а именно участие в Европа догодина.

"Не само мисълта на играчите, но и на треньорите и всички в клуба са насочени към финала за Купата", разкри след мача Мъри.

"Имаме стратегия да дадем шанс на всички играчи до края на сезона. Днес предпазихме Дуре, а и искахме други да поиграят преди финала. Първите 20-30 минути не бяхме на терена, а когато изравнихме играта, получихме нов гол. 

За мен е ясно, че отборът изцяло е насочен към финала. Все пак тябваше да играем по добре, независимо от ротациите, които правим в отбора. И в следващите мачове ще правим подобни смени, но честно казано не съм доволен отчаст от играчите", каза Стоилов, за когото това беше мач №200 като треньор в А група, от които е спечелил цели 133.

"133 победи и 30 загуби - няма как да не съм доволен, но заслугата е на отборите и футболистите, с които съм тренирал. Надявам се да трупам още по-добри резултати. На този етап съм в Ботев, имам договор и си го изпълнявам. Ще разберете всичко, когато дойде време", завърши Стоилов относно бъдещето си в отбора.