Уникално шоу и 238 точки в Мача на звездите в Ботевград

снимка: lap.bg

„Зелените“, водени от Небойша Видич и Александър Дяковски, спечелиха тазгодишното издание на Мача на звездите, което се проведе в „Арена Ботевград“. Те се наложиха над състава на „червените“ на ЛюдмилХаджисотиров и Георги Давидов със 135-103. Срещата бе с висока резултатност и изпълнена със зрелищни отигравания за радост на феновете в залата. За MVP на срещата бе избран Омари Гудул от Берое. Александър Миловот Академик получи награда за млад играч.

Двубоят започна на много високи обороти. „Зелените“ взеха инициативата и след десет минути игра водеха с 41-32. Много силно започна и Омари Гудул, който вкара 10 точки за една част. Двата тима продължиха да се надстрелват и през втория период и на почивката резултатът бе 77-59 в полза на отбора на Видич и Дяковски.

На почивката умения показаха и деца с умствени увреждания от отбора на Академик Бултекс 99 от Пловдив с треньор Тина Димитрова. Те участваха и в демонстративен мач, в който се включиха и популярни личности.

След паузата „зелените“ продължиха да увеличават разликата в своя полза. Три минути преди края на частта те минаха границата от 100 точки след кош на Айзея Юмипиг, а преди последната четвърт водеха със 110-88. Те контролираха събитията на терена и в оставащите минути и без проблеми спечелиха.

Най-резултатен за победителите бе Травис Тейлър с 24 точки. Омари Гудул завърши с 22. С 14 е Христо Николов, Айзея Юмипиг отбеляза 13, 12 има Алан Арнет, а Николай Маринов добави 11.

За „червените“ Евън Равънел вкара 19 точки. Венцислав Петков наниза 15, с една по-малко е ДиВон Уошингтън, а Игор Кесар се отчете с 11.

В аматьорския мач, който се изигра по-рано днес, Западът победи отбор Изток,Център,Юг в интересен мач, завършил при резултат 115-97. Ключова се оказа силната последна четвърт, която Западът спечели с 36-12.

Най-резултатен за успеха бе Цветелин Иванов с 22 точки. Дамян Стоянов добави 19. За съперника с 16 е ДимитърЯнчев, а по 15 вкараха Николай Шатаров и Богомил Дичев.

bgbasket