Уайлдър с пореден компромис, за да накара Джошуа да се бие

снимка: twitter.com/AL.com sports

Шампионът на WBC Дионтей Уайлдър е готов на всякакви компромиси само и само да се изправи срещу Антъни Джошуа. Американецът (40-0, 39 KO) е готов да лети до Великобритания и да се бие с местния любимец пред собствените му фенове на "Уембли". Това разкри мениджърът на Уайлдър Шели Финкел.

"Наистина се радваме, че Антъни Джошуа за първи път заяви, че иска да се бие с Дионтей в следващата си среща. Ние вярваме, че той е човек на казаната дума. Дионтей Уайлдър приема отправеното предизвикателство", сподели Финкел.

"Искам да направим публично изявление, че Дионтей иска тази среща и сме готови да дойдем във Великобритания, за да се срещнем и да направим сделката. Дионтей е готов да подпише договора и да дойде на чужда територия, за да се бие още това лято", разкри мениджърът на 32-годишния шампион на WBC.

Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) спечели голямата битка срещу Джоузеф Паркър (24-1, 18 КО) в Кардиф и му отне пояса на WBO, като го добави към своите - на IBF, IBO и WBA. След двубоя на "Принсипалити", приключил със съдийско решение, британецът призова Уайлдър за голяма обединителна битка на всички пояси в тежка категория. Тя ще определи първият абсолютен шампион от 1999 г. насам, когато Ленъкс Люис държа едновременно всички колани.

"Ако приемем, че двубоят ще бъде на стадион "Уембли" през лятото, ние сме готови. Ние искаме тази среща, те я искат, феновете я искат. Няма нещо, което да спре провеждането на този двубой", заяви Финкел.