Ето защо Уайт е препятствието на Пулев преди Джошуа

снимка: twitter.com

Голямата новина за българския бокс от късната нощ е, че Кубрат Пулев няма да се бие срещу Доминик Бризийл за определяне на задължителния претендент за пояса на IBF, а срещу Дилиън Уайт. Първоначално от Международната боксова федерация бяха насрочили за търг битка между Кобрата и Бризийл, но се оказа, че съперникът преди евентуален сблъсък с Антъни Джошуа ще е много по-силен.

Елитният сайт boxingscene.com разкри причината за смяната на Бризийл с Уайт. 32-годишният американец просто не е приел поканата за мач с българина. Твърди се, че през лятото той е уговорил мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър и е отписал IBF като опция. 

Дилиън Уайт (23-1, 17 КО) е изключително тежък съперник. Единствената загуба на 29-годишния британец е срещу Антъни Джошуа през 2015 г., когато бе нокаутиран в 7-ия рунд. В момента обаче той е в серия от 7 поредни победи.

Преди две седмици в Лондон Уайт реализира един от най-бруталните си нокаути - в 6-ия рунд срещу бившия шампион на WBA Лукас Браун. След успеха над Голямото татенце той изгледа мача между Александър Поветкин и Дейвид Прайс, който подгря мегасблъсъка Джошуа-Паркър. След победата на руснака, Уайт го предизвика, но явно ще трябва да помисли първо за мач с Кубрат Пулев.