Уайлдър с мултимилионна оферта към Джушуа за бой в края на 2018

Световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър предприе решителни действия за така чакания обединяващ мач за всички титли срещу Антъни Джошуа. Британецът е притежател на поясите на WBA (супер), WBO, IBF и IBO. Бронзовия бомбардир е отправил конкретно предложение към Джошуа с гарантиран хонорар от 50 млн. долара за двубой през есента.

Това е контраоферта на предложението на Еди Хърн, промоутър на Джошуа, който преди няколко седмици изпрати оферта за гарантиран хонорар от 12.5 млн. долара на Уайлдър.

"Дионтей Уайлдър и неговият екип направиха оферта на Еди Хърн и Антъни Джошуа. Битката ще се проведе в края на годината, в договора няма да бъде включена клауза за реванш … Ние поемаме всички рискове … 50 млн. долара срещу 50% от приходите на това събитие. Ако битката достигне приходи от 40 млн. долара, Джошуа ще вземе 50 млн. Ако битката достигне 200 млн. приходи, Джошуа ще получи 100 млн. долара. Антъни Джошуа има гарантиран хонорар от 50 млн.

Нека да видим кой наистина иска тази битка. Опитваме се да организираме най-голямата битка на това поколение – именно това искаме. Ние не подценяваме Джошуа. Направихме му невероятно агресивно и справедливо предложение. Ако Антъни Джошуа иска да се бие с Дионтей Уайлдър, той трябва да приеме тази изключителна оферта”, заяви американският промоутър Лу Дибела, който работи в тясно сътрудничество с Дионтей Уайлдър.

Преди дни Уайлдър направи предложение към Джошуа в Инстаграм, а британецът бързо отговори, че би приел оферта от 50 милиона паунда.