Американец се намеси в спора между Уайлдър и Джошуа

снимка: instagram.com/troublebreazeale

Претендентът за пояса на Световния боксов съвет Доминик Бризийл размъти слуховете за двубой между Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа тази година. Американецът, който смята да атакува пояса на Уайлдър, заяви, че не Ей Джей, а самият той ще срещне шампиона на WBC това лято.

"Аз съм задължителен претендент за титлата на Световния боксов съвет. Аз съм боксьор, който винаги се труди в залата. Винаги оставам фокусиран, така че, когато телефонът звънне, винаги да съм готов да изляза на ринга.

Всички знаем за номерата на Дионтей Уайлдър. Този човек обича да предлага битки в последния възможен момент - три или четири седмици преди дадено събитие. Аз се готвя за него и оставам във форма", сподели Доминик Бризийл. 

"Казаха ми, че двубоят с Уайлдър ще се проведе през лятото. Сега обаче изглежда, че неговият екип води преговори с Антъни Джошуа. Аз все още не съм получил конкретна дата за двубой, но ми е казано, че ще се бия през лятото", заяви американецът.

Той и Уайлдър се бият под банера на "Premier Boxing Champions" и имат един и същи агент - Ал Хеймън. Неразбирателството между двамата може бързо да изчезне и те много лесно да уговорят двубой, в който световният шампион да защитава титлата си.