Уайт пред голяма дилема - Кобрата или атака на титлата в WBC?

снимка: twitter.com

Световният боксов съвет (WBC) постави пред голяма дилема считания за сигурен следващ съперник на Кубрат Пулев - Дилиън Уайт. От организацията назначиха елиминаторен двубой между британеца и Луис Ортис, който ще определи официален претендент за титлата на съвета, притежание на Дионтей Уайлдър.

Тази среща обаче ще определи втория задължителен претендент за пояса. Първият с право на мач срещу Уайлдър е Доминик Бризийл, завоювал това право след успех над Ерик Молина миналия октомври. Ако Уайт избере да се бие с Кинг Конг (Ортис) и го надвие, то той ще трябва да чака среща между Уайлдър и Бризийл и чак след това да играе с победителя за титлата на WBC.

Графикът на Уайлдър е запълнен, като го очаква сблъсък с Антъни Джошуа, така че цялото това чакане за Уайт може да продължи 2 години. Точно затова от специализираната медия boxingnews24.com смятат, че британецът с ямайски корени ще отхвърли възможността за мач с Ортис и ще се насочи към Кубрат Пулев. Двамата ще излъчат претендент за пояса на IBF, който е притежание на Антъни Джошуа.