Трета поредна победа за Кайса Макарайнен

снимка: БТА/AP

Емилия Йорданова завърши на 56-о място в преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен. Единствената българка в надпреварата Йорданова допусна общо шест грешки, три от които на първата от четирите стрелби, след което финишира предпоследна от завършилите състезанието с време 37:41.6 минути.

Носителката на Световната купа за миналия сезон Кайса Макарайнен записа трета поредна победа за сезона. Световната шампионка от Ханти Мансийск 2011 Макарайнен, която стартира от първа позиция, след като в петък спечели спринта на 7,5 километра, направи само една грешка в третата си стрелба и завърши за 30:44.8 минути.

Така тя взе 12-а победа за Световната купа. На второ място на 34.4 секунди завърши рускинята Екатерина Глазирина. Тя тръгна десета, но също само с една грешка на огневия рубеж и с добро ски-бягане, записа най-доброто класиране в кариерата си. Трета на 46.5 секунди остана Ане Бескон (Франция), която също свали 19 от 20 мишени.

Олимпийската шампионка в дисциплината Даря Домрачова (Беларус) завърши 13-а на 1:45.5 минути след пет грешки при стрелбата. В генералното класиране Макарайнен е лидерка в генералното класиране след 5 от 25 старта с 282 точки. Домрачова е втора със 205 точки, а Валя Семеренко (Украйна) е трета със 192 точки.

Десислава Йорданова единствена от българките има актив за Световната купа. Тя вече е 58-а с 12 точки, посочва БТА.