Треньорът на Русия очаква тежки мачове с "лъвовете"

снимка: fivb.org

Старши треньорът на руския национален отбор по волейбол Андрей Воронков и капитанът на "Сборная" Тарас Хтей дадоха пресконференция, на която говориха преди мачовете с България в Световната лига.

"Лъвовете" посрещат руснаците в столичната "Арена Армеец" в събота и неделя, като и двете срещи са с начален час 20:00.

Воронков заяви, че Русия излиза с титулярите си и ще търси задължителни победи. Той каза, че въпреки лошото си представяне в тазгодишното издание на турнира, България си остава един от най-добрите отбори в света.

"Нашата цел беше основните състезатели да си починат веднага след края на тежкия сезон. Дебютантите натрупаха опит, но не се представиха на ниво. Сега отново ще играем с титулярите.

В първите две групи от Световната лига са събрани най-добрите отбори. От нашата група ще излязат само два отбора за финалите, от другата - три.

България не започна добре тази година, въпреки че е един от най-добрите състави в света. Знаем, че няма да ни бъде лесно. Ще направим необходимите промени в състава ни", коментира наставникът на руснаците.

Капитанът на "Сборная" Тарас Хтей също бе категоричен, че Русия идва в София за две победи, благодарение на които ще гарантира мястото си на финалите във Флоренция.

"Пристигнахме в добро в състояние в България, всички се чувстваме добре. Дошли сме за две победи, но не забравяме това, че България играе пред собствена публика, пред пълни трибуни.

Ако победим България, ще играем на финалите. Това е целта ни. Ние сме за всеки формат на турнира, важно е да има интересни мачове", каза Хтей.