Тренто и Казийски отупаха водача Модена

снимка: trentinovolley.it

Италианският Тренто, воден от Радостин Стойчев нанесе първа загуба на лидера Модена, след като победи категорично с 3:0 (25:18, 25:19, 29:27) гейма в мач от 11-ия кръг на италианската Суперлига.

След този успех „българският“ тим заема трета позиция в класирането с актив от 24 пункта. В следващия междинен 12-и кръг трентинци гостуват на аутсайдера Монца, където играе националът Светослав Гоцев, а мачът е на 26 декември от 19:00 часа.

Най-резултатен за победата стана Мартин Немец, който заби 18 пункта – 11 в атака, страхотните 6 блокади и 1 ас. Матей Казийски се представи на ниво и завърши втори по резултатност с 12 точки – 10 в атака, 1 ас и 1 блокада.

Срещата премина под диктовката на трентинци, които доминираха с комфортен аванс във всяка една от частите. В третия гейм гостите показаха характер, а резултата се движеше точка за точка.

Много оспорвано и равностойно се разви сценарият след 20-ата точка, а двата отбора пропуснаха няколко шанса за затваряне на частта. В крайна сметка Казийски и компания се наложиха и с минималното 29:27 сложиха край на гейма и мача, поздравявайки се с чистия успех.

Източник: SportVOX