Треньорът на Коста Рика: Не ни дадоха няколко дузпи

снимка: БТА/XINHUA

Селекционерът на Коста Рика Хорхе Луис Пинто не скри разочарованието си след отпадането на своите момчета от Мондиал 2014 в Бразилия.

"Лос тикос" записаха историческо класиране за четвъртфиналите, но там бяха спрени от Холандия след 0:0 в редовното време и продълженията и 4:3 при дузпите.

Хорхе Луис Пинто призна класата на Холандия, но подчерта, че неговият отбор напуска турнира без да бъде победен. Той поздрави футболистите си, изтъквайки че Коста Рика е била ощетена от съдиите, които според колумбийския специалист допускат диста сериозни грешки на Мондиала.

"На нашия отбор не бяха дадени няколко дузпи. Първо срещу Италия, след това срещу Гърция и сега на два пъти срещу Холандия. Така че съдийството далеч не беше безупречно. Мисля, че много хора ще се съгласят с мен.

В турнира бяха допуснати много сериозни грешки, които не трябваше да се допускат. Надявам се, че ФИФА ще обсъди това. Уважавам всички арбитри, но трябва да призная, че много от тях не работят по най-добрия начин", коментира треньорът на Коста Рика.

"Боли ни, но се чувстваме щастливи. Ние не бяхме победени, въпреки че напускаме турнира. Имахме добра тактика и никога не сме се страхували да играем срещу суперсилите. Разбира се, че ни боли, защото дузпите винаги са много трудни. Опитахме се да играем футбол и да покажем положителен и достоен образ на страната ни.

Холандия не е лесен отбор. Те имат играчи, които са играли на европейски и световни първенства, както и в силни вътрешни първенства. Ние се борихме от самото начало. Бяхме добре организирани в защита. Мисля, че показахме, че можем да предложим добро шоу и красив футбол", завърши Хорхе Луис Пинто.